Širokom jubilarna, 10. titula!

Širokobriježani odigrali odlično u odlučujućem meču za šampiona BiH u košarci, naročito treću četvrtinu, te upisali ubjedljivu pobjedu 82:69 protiv Sparsa. Mateo i Dario Drežnjak junaci susreta.

Velika borba viđena je u finalnoj seriji plej-ofa za košarkaškog šampiona Bosne i Hercegovine, a meč odluke večeras na “Pecari” igraju Široki i Spars.

Trenutno je rezultat 2:2 u seriji, tako da će večerašnji susret odlučiti da li će Širokobriježani 10. put podići pehar namijenjen najboljoj bh. ekipi, ili će se Sarajlije prvi put radovati.

ŠIROKI – SPARS 82:69 (16:18, 18:17, 26:12, 22:22)

Rezultatska “klackalica” viđena je u prvih 20 minuta meča, ekipe su se konstantno smjenjivale u vođstvu praktično od samog početka susreta, a nakon prvog poluvremena, sarajevski tim ima poen prednosti.

Sparsi su poveli 4:2, nakon čega je uslijedila serija Širokog 7:0. Imali su domaći u jednom trenutku sedam poena prednosti (15:8), ali je zatim uslijedila serija pogodaka gostiju 0:10, čime su Sparsi preuzeli vođstvo.

Većih promjena nije bilo do kraja prve četvrtine, koju su Sarajlije riješile u svoju korist rezultatom 18:16.

Gosti su zatim stekli pet poena prednosti (18:23), ali su Širokobriježani veoma brzo ponovo uzvratili i stigli do egala. Uslijedila je identična serija Sparsa, da bi dva minuta prije odlaska na odmor, prednost ponovo bila na strani domaćih – 31:30.

U istom ritmu odigrana su i preostala dva minuta, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 34:35.

Trenutno najefikasniji na meču su Kenan Bajramović i Slobodan Jovanović (Spars) sa po devet poena, dok je jedan manje ubacio Mateo Drežnjak (Široki). Jovanović je zabilježio i pet skokova, dok košarkaš domaćih Goran Filipović ima već šest asistencija.

Znatno bolje u nastavak meča ušli su košarkaši Širokog, koji su sredinom treće dionice stekli maksimalnih “plus osam” – 47:39, pritom dozvolivši rivalu da za pet minuta postigne svega četiri poena.

Prednost je porasla na dvocifrenih 55:45 u finišu treće četvrtine i već tada moglo se naslutiti ko će iz ovog dvoboja izaći kao pobjednik.

U posljednjim trenucima dodatni poeni Širokobriježana, i to prvo za tri poena Darija Drežnjaka, a zatim i zakucavanje njegovom prezimenjaka Matea, za ogromnih 60:47 uoči odlućujućih 10 minuta.

Izvor: Mondo


This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!