POBJEDA ŽELJEZNIČARA U BIJELJINI (VIDEO)

Radnik je u 31. kolu Premijer lige BiH dočekao Željezničar, a gosti su na kraju slavili pobjedu rezultatom 0:1, što im donosi i nastup u Evropi naredne sezone.

Željo je bio bolji tim u prvom poluvremenu, a već nakon osam minute gosti su stigli i do prednosti i to na zaista sjajan način.

Asim Zec je Plave doveo u vodstvo. Uhvatio je prekrasan volej i matirao nemoćnog Lučića za vodstvo od 0:1.

Nije Željo dopustio Radniku previše u prvom dijelu ovog meča. Jalovi su bili napadi domaćeg tima i ekipa Amara Osima je bila mnogo opasnija po gol Radnika.

Međutim, ni gosti nisu imali onih stopostotnih prilika. Istina, bilo je tu nekih pokušaja, ali bez prevelike opasnosti i na odmor se otišlo rezultatom 0:1.

Nastavak donosi nešto konkretniju igru domaćeg tima. Pokušavali su na sve načine da dođu do gola, u jednom trenutku su i uspijeli, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Imao je domaći tim nekoliko dobrih pokušaja. Željo se odlučio braniti, a domaći su zaista teško dolazili do pravih šansi pred golom Fejzića. 

Ostalo je do kraja 0:1 za Plave koji su tako ovom pobjedom osigurali nastup u evropskim takmičenjima.

Premijer liga BiH, 31. kolo:

Radnik – Željezničar 0:1

Radnik: Lučić, Bečelić, Simonović, Sušić, Mekić, Popara, Hairlahović, Hadžić, Maksimović, Đurić, Merajić.

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Šabanadžović, A.Zec, Krpić, Mujezinović, Ramović, Stanić, Bogičević, Hajdarević, Sipović.

Izvor: SportSport.ba


This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!