Servisne informacije za 01. april 2019. godine

Porodilište: Tri bebe

Na porođajnom odjeljenju bijeljinske bolnice, u protekla 24 časa rođena su tri dječaka.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]


VRIJEME U BIJELJINI: 

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i toplo, uz slab razvoj oblačnosti.
Najviša temperatura vazduha biće od 16 do 23, na jugu oko 25 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac minus četiri, Rudo, Foča, Ribnik, Han Pijesak i Bugojno jedan, Bileća, Doboj i Prijedor dva, Banjaluka i Sarajevo tri, Bijeljina, Mrkonjić Grad i Zenica četiri, Bihać, Livno i Tuzla šest, Trebinje, Mostar 11 stepeni Celzijusovih.

STANJE NA PUTEVIMA:

Na putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno, a na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz. 

Zbog sanacije odrona, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom. 

Danas počinje deminiranje terena na deminerskim radilištima Klakari Donji 8, 13 i 14 u opštini Brod, zbog čega će biti povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja. 

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, saobraća se jednom trakom 
zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani. 

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić. 

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

U Banjaluci će zbog radova na novoj kolovoznoj konstrukciji svaki dan od 7.00 do 18.00 časova biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u Ulici Trive Amelice, na dijelu od Ulice Mladena Stojanovića do Ulice kralja Petra Drugog. 

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje kružne raskrsnice na dionici regionalnog puta Banjaluka/Rudarska/-Stari Majdan i na spoju ovog puta i ulica Momčila Popovića i Jovana Raškovića. 

Saobraćaj je zabranjen svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, te u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci, osim vozilima stanara. 

U Federaciji BiH frekvencija vozila jutros je umjerenog intenziteta, osim u gradskim centrima gdje je u jutarnjim časovima pojačana. 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, zbog sanacije u tunelu Vranduk dva, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici. 

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase, a alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Do 17. aprila, zbog radova u Hrvatskoj, zatvoren je granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat, a prelazak je omogućen pješacima i biciklistima. 

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. 

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj. 

Iz Auto-moto saveza Srpske podsjećaju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Izvor: Srna


This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!