Prljave bijele patike možete očistiti uz jeftin trik!

Bijele patike jedne su od onih koje se najbrže unište, a sve zbog osjetljivosti na prljavštinu koju ta boja ne trpi.

Upravo taj problem muči brojne ljubitelje sportske obuće, a žena po imenu Ali Mur (Moore) našla je efikasno i jeftino rješenje uz pomoć kojeg bijele patike ponovno mogu izgledati kao nove, a koji je otkrila na MammaMii.

Nakon što se vratila s putovanja, njene patike  su joj bile toliko prljave da nije znala kako bi ih očistila jer voda i krpica nisu pomagale. U trenutku kada je pomislila da bi ih se trebala riješiti, sjetila se rješenja koje i ne košta puno.

Riječ je o tabletama za čišćenje zubne proteze uz koje vam je potreban i prašak za pranje veša, peškir i malo sunca. Tri tablete rastopila je u toploj vodi, a u dobivenu rastvoru je potopila pertle . Potom je starom četkicom za zube umočenom u rastvor izribala prljave patike i preko noći ih ostavila potopljene u njoj.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Ujutro je izvadila patike iz rastvora, stavila ih u mašinu za pranje veša zajedno s peškirom kako pranjem ne bi proizvodile buku, dodala prašak za pranje i na kraju ih osušila na suncu.

Na taj način spasila je patike koje su izgledale kao da su nove, a svoj je trik podijelila javno kako bi pomogla onima koje muči isti problem.

Izvor: Dnevni Avaz

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!