Djeca ukazala na značaj reciklaže otpada

Djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad u Bijeljini danas su na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, dijeljenjem cvijeća u recikliranim saksijama, ukazala na značaj reciklaže plastike, saopšteno je iz Gradske uprave.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Ova aktivnost dio je tradicionalne akcije “April, mjesec čistoće” na proljećnom uređenju grada, a djeca su građanima poklanjala saksije sa cvijećem u zamjenu za plastičnu flašu koja će biti upućena na recikliranje. “Recikliranjem možemo smanjiti potrošnju energije, ali i količinu otpada, a samim tim i broj deponija na području grada”, naveo je načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić.

On je rekao da preduzeće “Komunalac” u Bijeljini proteklih godinu dana vrši reciklažu papira i najlona i izrazio nadu da će reciklaža što više da zaživi na ovim prostorima. Nevena Jovanović iz Dnevnog centra za djecu u riziku navela je da su se djeca iz ove ustanove danima pripremala za današnju akciju. “Pravljenjem plastičnih saksija pokazali smo na kreativan način za šta sve može da se iskoristi plastika, a djeca su od plastičnih flaša, simbolično, napravila metlu”, rekla je Jovanovićeva.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!