Knežević: Za tri mjeseca poginulo jedno lice

Jedno lice smrtno je stradalo u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u prva tri mjeseca na području Policijske uprave Bijeljine, rekao je inspektor za saobraćaj u ovoj upravi Radenko Knežević.

On je novinarima rekao da je u tom periodu evidentirano 258 saobraćajnih nezgoda, od kojih 61 sa povrijeđenim licima.

“Jedno lice je poginulo u jednoj saobraćajnoj nezgodi, što je za 33 odsto manje nego u istom periodu prošle godine”, naveo je Knežević i dodao da je sa težim tjelesnim povredama zabilježeno sedam saobraćajnih nezgoda, što je manje za 22,2 odsto u odnosu na lani. On je dodao da su sa lakšim tjelesnim povredama evidentirane 53 saobraćajne nezgode, što je više za 35 odsto u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine.

U 197 saobraćajnih nezgoda evidentirana je materijalna šteta. Knežević je rekao da je u ovim saobraćajnim nezgodama jedan vozač smrtno povrijeđen, a teže tjelesne povrede zadobilo je sedam lica. On je naveo da se najveći broj nezgoda događa od 12.00 do 16.00 časova, dok je najviše saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lice evidentirano od 16.00 do 20.00 časova.

“Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda sa posljedicom po lice i dalje su nepropisna brzina i oduzimanje prvenstva prolaza, dok je vožnja unazad najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom”, rekao je Knežević.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!