Izbjegavajte ove ugljene hidrate, ako ne želite da budete još gladniji

Mršavljenje može biti i teško i jednostavno. Nekada nam se čini da, bez obzira na to koliko naporno i istrajno pokušavamo – nema napretka.

Hrana koju jedemo utiče na naše zdravlje. Ako se uopšte ne hranimo zdravo, nataloženo salo oko struka neće nestati.

Treba da znate da, kad ste na dijeti, ne bi trebalo da jedete jednostavne ugljene hidrate. Oni za organizam predstavljaju najjednostavniji izvor energije, ali prouzrokuju nagli rast šećera u krvi, a zatim i njegov nagli pad.

Jednostavni ugljeni hidrati, koje uglavnom nalazimo u proizvodima od bijelog brašna kao što su: bijeli hljeb, pecivo, pahuljice, keks i kolači, puni su šećera i praznih kalorija od kojih se samo gojimo, i koji sabotiraju svaki gubitak težine.

Rafinisana pšenica, odnosno bijelo brašno, ne sadrži nikakve hranjive materije, pa smo od nje često ubrzo gladniji nego kada smo sjeli da jedemo.

Prazne kalorije dovode do pretvaranja pojedenog obroka u masno tkivo, što je praćeno neravnotežom šećera, koja budi želju za unosom još hrane, velikom žeđi i zadržavanjem vode.

Zato bi trebalo da budete oprezni i kada su u pitanju ugljeni hidrati označeni kao proizvodi od cijelog zrna pšenice. Ni oni nisu mnogo bolji. Bijelo brašno se na etiketi proizvoda može sakriti u nazivu u sedam žitarica, pšenično brašno i obogaćeno brašno.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!