Vanredno u centralnoj Srbiji: Domaćinstva pod vodom, građani u panici (FOTO/VIDEO)

U Kraljevu, Kniću, Lučanima, Ivanjici, Arilju i dijelu Vrnjačke Banje na snazi je vanredna situacija.

Poplave u Vrnjačkoj Banji (Foto:G. Šljivić)

Izlili su se potoci i kanali za odvodnjavanje. Voda je prodrla u kuće. U pojedinim opštinama evakuišu se domaćinstva. U Dragačevu je poplavljena i srednja škola, ali đaci su na vrijeme evakuisani. U Kniću je u toku evakuacija stanovništva, a rijeka Gruža je odnijela most.

Kritično je i u skoro svim selima u Gornjem Dragačevu.

I na području Ivanjice izlili su se bujični potoci. I pruga Kraljevo–Kragujevac je doživjela oštećenja, pa je željeznički saobraćaj u prekidu.  U selu Pajsijević crkvena zvona upozoravaju na opasnost.

RHMZ upozorio da će vodostaj na reci Savi sutra biti u porastu i da će prevazilaziti granicu redovne odbrane kod Šapca i Beograda. 

Trenutno je na teritoriji cijelog grada Kraljeva vanredna situacija. U centar grada došli su vatrogasci i crpe vodu koja je prodrla u dvadesetak kuća. Iz Štaba za vanredne situacije kažu da je put ka selima Milakovac, Godačica i Sirča u prekidu zbog padavina. 

Proglašena je vanredna situacija za teritoriju grada Kraljeva, u kom su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje. Voda je ušla u kuće u Sirči, Ribnici, Kovačima i dijelovima gradskog područja.

Tokom noći obilne padavine zabilježene su i na teritoriji Novog Pazara. Vodostaj Ibra je u toku jutra porastao za oko pola metra, ali još nema opasnosti od izlivanja. Rizično je u slivu Јošanice, Raške, Bjelice i Zapadne Morave.

VIDEO———-> https://twitter.com/i/status/1135449756224958464

Izvor: RTRS

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!