UHAPŠEN BIVŠI MINISTAR U FEDERALNOJ VLADI DESNICA RADIVOJEVIĆ!

Policijski službenici Federalne uprave policije, u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, danas su na području Srpske uhapsili bivšeg ministra u Vladi Federacije BiH /FBiH/ Desnicu Radivojevića.

Iz Federalne uprave policije saopšteno je da je Radivojević osumnjičen da je počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnog djela, a u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, te prevara. 


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Radivojević će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo. 

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, na širem području FBiH u okviru akcije “Farmer” oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih mašina koje su nezakonito prodate i dodijeljenje trećim licima. 

Operativna akcija “Farmer” započeta je 31. marta i do sada je uhapšeno devet lica. 

Oni su osumnjičeni da su tokom 2014. i 2015. godine u svojstvu članova Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije Vlade FBiH nezakonito prodali poljoprivrednu opremu koju je kao pomoć ugroženima u poplavama u BiH donirala Kina.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!