PREDAVANJE VRŠNJACIMA O PRAVIMA I OBAVEZAMA DJETETA

Dječija ambasada iz Međaša organizovala je danas u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Bijeljini predavanje o dječijim pravima i obavezama, kome je kao specijalni gost prisustvovao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Treba poštovati prava svakog čovjeka, a ne samo prava djece, a isto tako svaki odgovoran član društva mora ispunjavati i svoje obaveze, da bi na osnovu njih mogao da traži svoja prava”, rekao je Mićić. 

On je djeci ispričao svoj životni put, od početka obrazovanja do obavljanja ministarske dužnosti i funkcije gradonačelnika na kojoj je 14 godina, te ocijenio da i pored brojnih profesionalnih uspjeha najvećim ličnim uspjehom smatra svoju porodicu. 

Zamjenik Ombudsmana za djecu Republike Srpske Jovanka Vuković istakla je kao vrlo važno da djeca razlikuju pojmove prava i obaveze. 

“Obično se govori samo o pravima, a zanemaruju se obaveze. Želimo da upoznamo djecu da moraju da ispunjavaju svoje obaveze, ali i da štite svoja prava”, poručila je Vukovićeva. 

Ona je pozvala djecu da se obrate Ombudsmanu za djecu ukoliko uoče da se neka njihova prava krše, pogotovo kada je riječ o vršnjačkom nasilju, koje je sve češća pojava. 

Predavanju u školi “Sveti Sava” prisustvovala je i ambasador Dječije ambasade Mišel Mišković koja je sa vršnjacima razgovarala o pravima i obavezama djece. 

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!