U Bijeljini otvoren 10. jubilarni Sajam turizma i gastrokulture!

Ministar turizma i trgovine Republike Srpske Dragica Kovač otvorila je danas u Bijeljini 10. jubularni Sajam turizma i gastrokulture, poručivši da su sajamske manifestacije dobra prilika za čvršće povezivanje privrednika u zemlji i regionu, razmjenu dobrih praksi i iskustava.

Istakavši da je ovo tradicionalna manifestacija, Kovačeva je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku da otvori ovaj sajam koji je značajan za Bijeljinu i Semberiju, kao i za Republiku Srpsku.

“Turistički potencijali koje ima Semberija i Republika Srpska na ovakvim manifestacijama imaju priliku da se pokažu svijetu, da se promovišu i da, ono što nam je zajednički cilj, dovedu što veći broj turista u naše krajeve, te da tako pomognemo razvoj kompletne privrede”, rekla je Kovačeva novinarima. Ona je pozvala sve koji mogu da dođu i posjete Sajam i grad Bijeljinu, istakavši da će imati šta da vide i da ponesu pozitivne i dobre utiske.

Kovačeva je navela da je današnje potpisivanje protokola između turističkih organizacija Republike Srpske i Vojvodine od velikog značaja.

“Imamo izuzetnu saradnju sa Srbijom u svim resorima, pa i u resoru trgovine i turizma. Odabrali smo da ovo potpisivanje protokola o saradnji bude u Semberiji jer ona praktično predstavlja otvorena vrata između Srpske i Srbije”, rekla je Kovačeva.

Ona je naglasila da zajedničkim nastupanjem Srbije i Srpske postoje veće mogućnosti prema svijetu kojem predstavljaju svoje turističke potencijale i tako unapređuju turizam i privredu u obostranom interesu.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je ponosan što na bijeljinskom Sajmu turizma i gastrokulture danas svoje proizvode predstavlja 110 izlagača iz zemlje i regiona, istakavši da turizam sigurno može pomoći i druge privredne grane, na dobrobit svih građana i razvoj Bijeljine.

Direktor gradske Turističke organizacije Radosav Đokić naveo je da je ovogodišnji sajam ugostio 110 izlagača iz Republike Srpske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, što je dvostruko više nego prošle godine, te očekuje da će za dva dana okupiti skoro 5.000 posjetilaca.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!