Sutra je Lazareva subota – veliki praznik dječije radosti

Proslavu Lazareve subote ili Vrbice, koja je po tradiciji praznik djece, i ove godine posebno će uljepšali mališani, djevojčice i dječaci bijeljinskih predškolskih ustanova.

Prvo će gradom, sa vijencima od vrbovih grančica i cvijeća, prošetati vesela povorka Dječijeg vrtića ,,Dragan i Zoran“ koji će u podne prisustvovali službi u Hramu Svetog Đorđa. 

– Po 18. put obilježavamo Vrbicu, i mi u vrtiću ,,Dragan i Zoran“ time, na prekrasan način, počinjemo velike vaskršnje praznike, kaže direktor ove predškolske vaspitno-obrazovne ustanove Goran Gašić precizirajući da su okupljanje mališana u vrtiću zakazali za 11 časova, a u 11 časova i 20 minuta kreće vesela povorka djece i vaspitača do Hrama ,,Svetog Đorđa“. Nakon službe, koja je u 12 časova, mališani će se vratili u vrtić gdje će održali priredbu za roditelje i goste.

Polaznici Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj“ Vrbicu, tradicionalno, proslavljaju u kasnim popodnevnim satima. Tako će i ove godine, svečano odjeveni i sa vjencima od cvijeća i vrbovog pruća, u 17 časova prisustvovati liturgiji u Hramu Svetog Đorđa i osveštenju vrbovih grančica.

-Nakon bogosluženja u litiji ćemo otići do Trga kralja Petra Prvog Karađorđevića, gdje će biti obavljena molitva, najavljuje direktor Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović naglašavajući da su prisustvo službi u Hramu Svetog Đorđa i litija do glavnog gradskog trga samo dio bogatog subotnjeg sadržaja. Naime, kako najavljuje, djevojčice i dječaci ovog vrtića će u Centru za kulturu, sa početkom u18 časova, održali godišnju priredbu za roditelje i brojne goste.

​Izvor: semberija.info

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!