U 276 KONTROLA ZATEČENA 82 NEPRIJAVLJENA RADNIKA

Inspektori Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/ su na području 44 opštine izvršili 276 inspekcijskih nadzora i tom prilikom otkrili 82 neprijavljena radnika.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]


Inspektori su u ovim kontrolama zapečatili 52 objekta, te u 136 slučaja izdali prekršajne naloge sa ukupno izrečenim kaznama u iznosu od 313.450 KM, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

U ovim kontrolama inspektori su otkrili i 77 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 19 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 22 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj. 

Inspektori su prije dva dana izdali prekršajne naloge i zapečatili objekte, jer su utvrđene nepravilnosti koje se odnose na zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja. 

Ovim inspekcijskim nadzorom bili su obuhvaćeni poreski obveznici koji se bave ugostiteljstvom, trgovinom, proizvodnjom i prodajom hljeba i peciva, te drugim uslužnim djelatnostima. 

Iz Poreske uprave navode da će nastaviti da kontrolišu zakonitosti poslovanja poreskih obveznika i da rade na sprečavanju sive ekonomije, te pozivaju poreske obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone. 

“Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreskih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, biće im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od šest mjeseci”, upozorili su iz ove uprave.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!