TEŠKO UBISTVO Majka za koju se sumnja da je ZADAVILA SVOJU BEBU, bila URAČUNLJIVA tokom zločina

U trenutku kada je svoju tek rođenu bebu, kako se sumnja, zadavila golim rukama, porodilja Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine, bila je uračunljiva tako da će, umjesto za čedomorstvo, biti optužena za teško ubistvo.

Kako saznaje Blic, vještaci neuropsihijatrijske struke saslušali su porodilju, koja se pod nadzorom i dalje nalazi na liječenju na Odjeljenju ginekologije u valjevskoj bolnici, nakon čega su utvrdili da je u noći između ponedjeljka i utorka, kada je nakon prirodnog porođaja golim rukama udavila u devetom mjesecu rođenu bebu muškog pola, bila uračunljiva.

Taj izvještaj dostavljen je Osnovnom tužilaštvu, koje je takođe saslušalo Jelenu V.

– S obzirom na to da izvještaj vještaka govori da joj nije bila bitno smanjena uračunljivost, već da je u trenutku kada je usmrtila novorođenče bila svjesna svojih postupaka i posljedica, njen zločin će se, umjesto kao čedomorstvo, prekvalifikovati u teško ubistvo, tako da se čitav predmet prebacuje na dalje postupanje i istragu Višem tužilaštvu u Valjevu – objašnjavaju izvori.

U svom iskazu, inače, majka dva djeteta od šest i osam godina, branila se da nije usmrtila svoju tek rođenu bebu već da je, navodno, imala “spontani pobačaj”.

Obdukcija je, međutim, utvrdila da je dijete u noći između ponedjeljka i utorka rođeno živo, da je prodisalo i bilo sposobno za vanmaterični život, a da je usmrćeno davljenjem. Tijelo bebe policija je pronašla zavijen u prsluk, u poljskom toaletu domaćinstva u Belotiću u kojem Jelena živi sa suprugom Milanom i njegovim ocem.

Milan V. je u prvoj izjavi istražnim organima, kako se saznaje, rekao da nije ni znao da mu je supruga trudna, a to, navodno, nisu primjetile ni njihove komšije i ostali mještani Belotića. Dalja istraga i saslušanja trebalo bi da otkriju motive jezivog zločina.

Šta se dogodilo, inače, saznalo se tek u utorak kada je Milan suprugu dovezao na Odjeljenje ginekologije Opšte bolnice u Valjevu, zbog obilnog krvarenja. Pregledom je utvrđeno da se porodila, ali je Jelena odbila da kaže gdje se novorođenče nalazi, poslije čega je pozvana policija.

Izvor: Srpska info

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!