Bijeljinac i zvanično stupio na dužnost ambasadora u Beču

Ambasador BiH pri OEBS-u, UN i ostalim međunarodnim organizacijama u Beču Siniša Bencun predao je danas akreditivna pisma generalnom sekretaru OEBS-a Tomasu Gremingeru i tom prilikom istakao nedvosmislenu predanost BiH jačanju multilateralne saradnje i djelovanju međunarodnih organizacija.

Bencun je rekao da izazovi koji su pred BiH predstavljaju transnacionalne fenomene koje nijedna zemlja ne može rješavati pojedinačno, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

“Članstvo BiH u OEBS-u i sve njene aktivnosti treba posmatrati kao doprinos jačanju globalnih i regionalnih multilateralnih okvira, foruma i mehanizama jer multilateralizam nema održivu, dugoročnu alternativu u današnjem globalizovanom svijetu”, izjavio je Bencun koji je pružio podršku prioritetima slovačkog predsjedavanja OEBS-u. 

On je zahvalio za doprinos i podršku koju OEBS pruža reformskim procesima, jačanju dijaloga, povjerenja i bezbjednosti u BiH putem svoje terenske misije. 

Greminger je Bencunu čestitao na imenovanju i poželio mu uspjeh u radu i nastavak saradnje sa stalnom misijom BiH u Beču.

Izvor: Novi glas

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!