Riješite se pretjeranog znojenja

Pretjerano znojenje uzrokuje neugodan miris koji loše utiče na samopouzdanje.

Rješenje za pretjerano znojenje možete pronaći u prirodnim sastojcima koji nisu štetni za vaše tijelo.

Donosimo vam nekoliko stvari koje možete koristiti u borbi protiv ovog problema.

Kokosovo ulje daje vašem tijelu ugodan i lagan miris, a ono što sadrži u sebi pomaže u borbi protiv stvaranja i rasta bakterija koje uzrokuju neugodan miris. Sam znoj neće nestati radi ulja, ali se njegov miris neće osjetiti kao prije. Preporučuje se kokosovo ulje staviti ispod pazuha odmah nakon tuširanja.

Limun odlično funkcioniše u borbi protiv neugodnog mirisa stopala. Limun u sebi sadrži kiselinu koja se bori protiv bakterija te se preporučuje konzumiranje jedne čaše vode s limunom ujutro da bi neutralizovali tijelo.

Peršin je namirnica koja se koristi za mnogo stvari, a malo je poznato da igra odličnu ulogu u uklanjanju neugodnih mirisa. Neugodni mirisi nestaju od konzumiranja i utrljavanja peršina.

Menta ima smirujući učinak te se koristi da bi se spriječile tekućine koje tijelo ispušta. Menta se može konzumirati svježa, sušena ili u obliku eteričnog ulja. Može se jesti, ali se može i nanositi na tijelo.

Ako želite uživati u ukusnoj hrani i smanjiti neugodan miris tijela, konzumirajte cimet. U dnevni raspored hrane i napitaka ubacite i zeleni čaj jer je pun organskih kiselina koje se bore protiv rasta i razvijanja bakterija. Na listu dodajte i ružmarin koji sadrži mentol i pomaže u održavanju normalnih mirisa tijela. Možete se tuširati u kupkama u kojima su eterična ulja ružmarina ili razmutiti nekoliko kapljica ulja u malo vode te namazati pazuhe.

Izvor: Nezavisne novine

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!