Otplatio sva dugovanja građana u apoteci u Kalesiji

Muškarac čiji identitet javnosti nije poznat juče je u dežurnoj apoteci “Adonis” u Kalesiji otplatio sva dugovanja građana koji lijekove kupuju na odgođeno plaćanje.

Muškarac je prekjuče došao u apoteku “Adonis” iz koje je zaKlix.ba potvrđeno da je dan kasnije u cijelosti platio dugovanja građana. “Prilično smo bili iznenađeni gestom, jer su rijetke situacije kada se neko ponudi da plati dugovanja. Čovjek je došao prekjuče te rekao da ga nazovemo kada završimo sabiranje računa. Juče ujutro smo ga nazvali i on je platio sve do zadnje marke”, kazali su iz apoteke “Adonis”.

Zbog teške materijalne situacije u kojoj se Kalesijci nalaze, ova apoteka omogućila je kupovinu lijekova uz odgođeno plaćanje. Uglavnom je riječ o penzionerima kojima su minimalne mjesečne naknade nedovoljne za izmirenje svih troškova.

“Oni plate, pa se zaduže ponovo i to tako sve u krug ide. Nadamo se da će se stanje u državi popraviti, pa da ti ljudi neće morati posuđivati lijekove. Situacije je takva da sve više pacijenata dolazi i uzima lijekove na ovakav način”, istakli su iz ove apoteke. Zaposlenicima ove apoteke najteže padaju situacije kada roditelji nemaju novca da kupe sirup za svoje bolesno dijete. “Nisu rijetke situacije ni kada mi snosimo trošak pacijenta.

Mnogo puta se desilo upravo da mi iz svog džepa platimo lijekove, ili da apoteka snosi troškove. Ali, opet, hvala ljudima koji izađu u susret i pomognu onima koji su u situaciji da pomognu onima koji su prinuđeni da posuđuju novac za lijekove”, dodali su iz ove apoteke Humani gest muškarca naišao je na pozitivne reakcije mještana Kalesije.

Izvor: Nezavisne

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!