Novi radar stiže, vozači u strahu: Ne mjeri samo brzinu vašeg vozila, mnogima se to neće svideti

Novi tip radara bi uskoro trebao da se pojavi kod nas, pa vozači moraju pripaziti na još nešto. Evo o čemu je riječ… Kada vozite, trebate da pazite na brzinu. Budite savjesni, ako već ne razmišljate o sebi, razmišljajte o drugim ljudima koji mogu da dođu u 0pasnost zbog vas.

Ono što još predstavlja uzrok nesr’eća jeste telefonorianje i pisanje poruka tokom vožnje. U tom slučaju niste skoncentrisani na put i razmišljate o nečemu drugom. Tako vozite, a u mislima ste negdje drugo. Takvo nešto također može da predstavlja opasnost.

Svakako je bolje da ostavite telefon. Razgovarajte i pišite poruke kada se zaustavite. Nemojte biti neodg0vorni. Ova navika nije nimalo dobra. Baš zato što se pokazala kao čest uzrok nesreć’a, američka kompanija CoSonics je napravila uređaj koji će očitavati kada neko telefonira ili piše poruke dok vozi.

To će biti jedna vrsta radara koji će detektovati to i onda će vozači koji su uhvaćeni morati platiti kazne. Potrebno je prvo uraditi još neka testiranja kako bi radar bio pušten u upotrebu. Smatra se da će do kraja godine i kod nas biti ovakvi radari.

Cilj je svakako da se utiče na vozače koji imaju naviku da koriste telefon dok voze. Bilo bi dobro kada bi se svi pridržavali pravila. Trebamo biti odgovorni, zar ne?

Ukoliko i vi imate ovu l0šu naviku, radite na tome da je suzbijete. Nemojte da zbog banalnih stvari i sebe i druge dovedete u 0pasnost. Slažete li se s nama? Mislite li da će ovaj novi uređaj biti od pomoći?

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!