Kandidati za predsjednika SDS

Vukota Govedarica, Mirko Šarović i Milan Miličević su tri imena koja se za sada pominju kao kandidati za predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS).

Ovo je rekao predsjednik SDS Vukota Govedarica nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a, koja je održana u Istočnom Sarajevu.

Gpvedarica je rekao novinarima da postoje dva rješenja – da imaju jednog kandidata za predsjednika, kojeg bi svi podržali.

Ukoliko to nije moguće, biće, kaže, sigurno dva kandidata, ali vidjeće se još sve do sredine juna.

“Demokratski pristup je i jedan i drugi. Vjerujem da mi kao razumni ljudi, i ja, Miličević i Šarović i svi članovi Glavnog odbora stranke znamo u kakvoj situaciji ozbilnosti i razumijevanja treba da budemo. Samim tim sam uvjeren da ćemo doći do najadekvatnijeg rješenja za SDS”, kazao je Govedarica.

Lično je, kaže, za to da SDS ima jednog kandidata za predsjednika SDS-a.

Na današnjoj sjednici su usvojeni kriterijumi za održavanje unutarstranačkih izbora i vjeruje, rekao je Govedarica, da će do polovine juna biti održana izborna skupština najveće opozicione stranke.

Biće napravljene nove izmjene i dopune Statuta SDS, kako bi, rekao je Govedarica, ojačali neke organe, te otkonili određene anomalije.

Na sjednici Glavnog odbora SDS-a dali su podršku minisitrima te stranke na svim aktivnostima koje su vodili protiv prihvatanja MAP-a.

“Pet puta su naši ministri u Savjetu ministara BiH skidali s dnevnog reda Godišnji nacionalni plan”, rekao je on i dodao da u SDS-u smatraju da je neprihvatljvo da Godišnji nacionalni program donosi bilo koji organ osim onog koji je definisan Ustavom.

Govedarica je rekao da je Glavni odbor i ovaj put potvrdio stav da neće ulaziti u koalicije na nivou BiH, te da će podržati sve one inicijative koje su od interesa za Republiku Srpsku.

Govedarica je naglasio da je tokom sjednice konstatovano da je ekonomsko-privredni sistem RS neodrživ, te da se ta konstatacija potvrđuje  deficitima u više oblasti u RS, a posebno kada je u pitanju spoljno-trgovinska oblast.

Konstatovao je da građani RS odlaze van, da ne vide perspektivu, te da je 70 posto zaposlenih u RS s platom od 600 KM i da se to što prije mora mijenjati.

Izvor: Bn


This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!