Aktivirao zolju i ostao bez šake, djecu spasio parkirani automobil

Snažna eksplozija juče je odjeknula u mjestu Dubrave, opština Grude. Tridesetogodišnji A. B. u svojoj kući aktivirao je ručni bacač, takozvanu zolju i prilikom eksplozije zadobio je teške povrede.

Zolju je aktivirao u ostavi koja je naslonjena uz kuću, a prilikom detonacije ostao je bez šake.– Sinoć je hitno operisan u SKB Mostar, gdje mu je amputirana lijeva šaka, a zadobio je i povrede na nozi – rekao dežurni tužilac, dodavši da je u pitanju nesrećan slučaj, prenosi Faktor.

Sve se desilo iz puste znatiželje. Navodno, ističe tužilac, nije znao ni o čemu je riječ. Prouzrokovana je i materijalna šteta na vozilu i kući, ali na svu sreću, ljudskih žrtava, izuzev teških tjelesnih povreda, nije bilo, iako su svi ukućani bili u tom momentu u kući i ispred nje. Naime, parkirano vozilo je spasilo djecu koja su se igrala ispred kuće.

– Vozilo je bilo parkirano ispred ostave, a djeca su se igrala u neposrednoj blizini vozila. Sreća pa je vozilo bilo parkirano tu, pa je zaštitilo djecu – rekao je tužilac.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!