Dječija nedjelja u Ekonomskoj školi

U okviru “Dječije nedjelje” koja se tradicionalno obilježava u Ekonomskoj školi, danas su predavanja održali eminentni stručnjaci iz oblasti prava prof. dr Dimitrije Ćeranjić i mr Đorđe Marilović. 

Predavanje je organizovao Savjet učenika Ekonomske škole na čelu sa profesoricom Tanjom Aleksić koordinatorom za rad Savjeta učenika, a tema predavanja je bila “Vršnjačko nasilje”, kako ga prepoznati i kako se odbraniti od vršnjačkog nasilja. 

Profesori su nadahnutim predavanjem probudili veliki interes učenika jer su koristili primjere iz prakse i na sadržajan način izložili prava ali obaveze mladih ljudi. 

U predavanjima su poseban akcenat stavili na prava i obaveze mladih ljudi sa željom da se ukaže učenicima na pogrešna tumačenja njihovi prava jer ta prava u sebi sadrže i obaveze koje oni mogu da ispune i ispoštuju. 

Ekonomska škola i Savjet učenika su preduzeli niz aktivnosti u okviru obilježavanja “Dječije nedjelje” koja je ove godine pod sloganom “moja sedmica, moja godina”, a današnje predavanje je prva aktivnost u dječijoj nedjelji. 

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!