Cijene razgovora sa BiH niže za 27 odsto!

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić rekla je da bi cijene razgovora u romingu sa Crnom Gorom, Sjevernom Makedonijom i BiH trebalo da budu niže za 27 odsto, a sa Albanijom 85 odsto.


Ona je istakla da će sporazum Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i BiH o romingu obavezati potpisnike da ne prelaze maksimalno utvrđene maloprodajne i veleprodajne cijene za ovu uslugu.

To znači da cijena minuta razgovora ne može biti veća od 22,4 dinara /oko 0,37 КM/, SMS poruke sedam dinara /oko 0,12 КM/ i za prenos podataka po megabajtu ne može biti veća od 21,4 dinara /oko 0,35 КM/ – rekla je Matićeva za RTS.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Ona je napomenula i da će Srbija i Crna Gora potpisati međusobno priznanje o elektronskom potpisu, te da očekuje isti takav sporazum uskoro sa Sjevernom Makedonijom.Sve će to olakšati razvoj naših ekonomskih odnosa i životne sutuacije građanima Srbije i Crne Gore – rekla je Matićeva.

U BEOGRADU POTPISANO SMANJENJE CIJENA ROMINGA

U Beogradu je potpisan regionalni sporazum o romingu, koji će od 1. jula omogućiti znatno niže cijene ovih usluga u zemljama zapadnog Balkana.

Cijene rominga će u prvoj fazi od 1. jula biti smanjene za 27 odsto, a od 1. jula 2021. godine očekuje se potpuno ukidanje rominga za zapadni Balkan.

Sporazum o snižavanju cijena usluga u javnim komunikacionim mrežama u regionu, potpisali su Srbija, BiH, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija, kao i samoproglašeno Кosovo.

Sporazum je u ime BiH potpisao zamjenik ministra komunikacije i transporta u Savjetu minitara u tehničkom mandatu Saša Dalipagić.

Sporazum je potpisan pod pokroviteljstvom EU.

Izvor : RTRS

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!