“STOTKA” SRBIJE NA OTVARANJU MUNDOBASKETA!

Košarkaši Srbije uspješno su startovali na Svjetskom prvenstvu u Kini, ubjedljivom pobjedom nad selekcijom Angole. Srbija je i bez Nemanje Bjelice savladala Angolu rezultatom 105:59 i odmah na početku poslala jasnu poruku najvećim konkurentima.

Selektor Aleksandar Đorđević istakao je prije susreta da tim treba da igra mirno, strpljivo i pametno, i upravo je to obilježilo prvu četvrtinu.

“Orlovi” su igrali veoma angažovano u odbrani i od prvog napada je bilo jasno da su “namjestili ruku” pred početak takmičenja.

Bogdan Bogdanović je pogodio nekoliko trojki u uvodnim minutima i neutralisao odličan šut rivala, nadovezali su se Nikola Jokić i Marko Gudurić, pa je prednost počela veoma brzo da raste.

U prvih 10 minuta naš tim je ubacio 29 poena, na petnaestominutnoj pauzi bilo je +18 i nastavak je bio samo formalnost.

Nisu momci u plavim dresovima spuštali nogu sa “papučice gasa”, Nikola Milutinov je dominirao u reketu i zakucavanjima krunisao lijepe akcije Srbije, pa je brzo bilo i 30 razlike.

Ona je narasla i do skoro 50, pa je afrička selekcija ponovo od Srbije doživjela izuzetno ubjedljiv poraz.

Bogdanović je bio ubjedljivo najefikasniji pojedinac susreta sa 24 poena (3-3 za dva, 5-7 trojke, 3-3 slobodna bacanja), uz dva skoka i tri asistencije. Najbolje su ga pratili Jokić (pet skokova i šest asistencija) i Milutinov sa po 14 poena, dok je Marjanović stao na 12.

Sljedeću utakmicu Srbija igra sa selekcijom Filipina u ponedjeljak u 13.30, a potom slijedi utakmica sa Italijom u srijedu u istom terminu.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!