Đoković lako sa Kudlom, na redu je Vavrinka

epa07687223 Novak Djokovic of Serbia celebrates a set point winner against Philipp Kohlschreiber of Germany in their first round match during the Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, in London, Britain, 01 July 2019. EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u osminu finala poslednjeg Grend slem turnira sezone.

Đoković je posle 125 minuta igre pobijedio Amerikanca Denisa Kudlu, 6:3, 6:4, 6:2 i tako zakazao susret sa starim rivalom, Švajcarcem Stanom Vavrinkom.

Kao i na Vimbldonu na startu turnira, tako je bilo i u Njujorku, Novak je protiv Amerikanca bio veoma siguran, nije dozvolio iznenađenje i tako je završio posao u trećoj rundi uoči koje je bilo velike zabrinutosti zbog povrede ramena.

Ipak, Đoković je na terenu djelovao sigurno, nije djelovalo da ima bilo kakvih problema, što može da bude dobar znak uoči druge nedjelje takmičenja na terenima u Flašing medouzu.

Mnogi su se u Njujorku pitali da li će svjetski broj jedan izaći na teren, posebno jer je trening odlagao tri puta, ali kada se konačno pojavio, negdje oko 19.43 po lokalnom vremenu, bio je to dobar znak.

Posle 45 minuta rada, tokom kojeg je djelovalo da je sve u redu, imao je kraću pauzu, ali u meč sa Kudlom očigledno je ušao veoma dobro zagrejan, što se kasnije pokazalo i na terenu.

Odlično je krenuo, već u četvrtom gemu uspio je da načini brejk i povede sa 3:1. Bekhend je bio prilično dobar, servis siguran, pa je Novak brzo stigao i do početnog seta.

Ni u drugom slika nije bila drugačija. Đoković se za sve pitao, djelovao je veoma sigurno i u petom gemu je načinio brejk za 3:2. Potvrdio je brejk da bi u osmom gemu spasao brejk loptu, a onda u desetom gemu sigurno odservirao za velikih 2:0 u setovima.

Već tada je svima na stadionu bilo jasno da Kudla nema šansi. Novak nije popuštao, naprotiv, dodao je gas sa željom da se što je moguće kraće zadrži na terenu i to mu je uspjelo.

Brejk prednosti u trećem setu stekao je odmah na početku, potom ga je potvrdio za 2:0.

Ništa nije mogao Amerikanac, Đoković je u sedmom gemu još jednom načinio brejk a potom odservirao za pobjedu i plasman među 16 najboljih u Njujorku, prenosi B92.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!