SLOBODI OPROSTIO 200.000 MARAKA

Upravni odbor tuzlanske Slobode ispoštovaće sve uslove  vezane za dobijanje licence za nastup u Premijer ligi BiH, saopšteno je na službenoj stranici tog kluba.

Smatraju da je Prvostepena komisija za licenciranje korektno obavila svoj posao prilikom donošenja odluke, prema kojoj su bez licence ostali Sloboda, Čelik i Krupa, te Željezničar za UEFA takmičenja.

– Vrijedi istaći da je Uprava zatekla određeno stanje u Klubu, povukla odgovarajuće poteze, te se obavezuje da će do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje klubova ispuniti sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostepene komisije – navodi se u saopćenju za javnost kluba iz Tuzle.

Nije navedeno konkretno koje ulove  Tuzlaci nisu ispunili, ali se saznaje da je riječ o neizmirenim dugovima koje ima prema većem broju bivših igrača, trenera i zaposlenika kluba.

– Zvanično još nismo dobili odluku od Prvostepene komisije za licenciranje, ali bez obzira na sve, u roku ćemo ispuniti sve što je od nas traženo. Pored ostalog, igračima kojima se dugovalo već je izmiren cjelokupan iznos – izjavio je za Fenu Ekrem Ibrić, sekretar Slobode.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o iznosu od oko 60.000 maraka. 

Postoji dug i prema Poreskoj upravi u visini 64.000 maraka. Radi se o navodno zakašnjelim uplatama Poreskoj upravi, ali u revizorskom izvještaju o poslovanju, prema izvorima iz Slobode, naveden je neodgovarajući podatak, koji se tiče nekih dodatnih obaveza. 

Nova uprava Slobode, na čelu s predsjednikom Seadom Kozlićem, na izbornoj sjednici Skupštine kao jedan od glavnih zadataka navela je čišćenje dugova iz prošlosti s najavom da se više neće uvažavati ugovori koji nisu zvanično verifikovani u N/FSBiH, navodi Fena.

Zanimljiv je podatak da je doskora jedno od najvećih dugovanja bilo prema članu Skupštine i bivšem članu UO, privatnom biznismenu Fuadu Barakoviću, kome se s kamatama dugovalo više od 300.000 maraka. 

Kako Fena saznaje, Barakoviću je u procesu prikupljanja dokumentacije za licenciranje, na njegov prijedlog, isplaćeno 100.000 maraka, dok je oprostio preostali dug od oko 200.000 maraka, po čemu je najveći pojedinačni donator kluba.

Izvor: SportDC

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!