Rukometašice dobile rivalke na SP

LJUBOMIR OBRADOVIC selektor i trener rukometasica reprezentacije Srbije na utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Italije u hali Cair, Nis 14.06.2017. godine Foto: VM Rukomet, Srbija, Italija

Žrijebom u Tokiju određene su grupe za Svjetsko prvenstvo, a Srbija će nastupati u grupi A.

Rukometašice Srbije saznale su rivale na Svjetskom prvenstvu u Japanu, koje će se igrati krajem godine.

Srpske djevojke u grupi A sa Norveškom, Holandijom, Slovenijom, Angolom i Kubom, odlučeno je žrijebom u Tokiju.

Tri najbolje selekcije iz grupe A izboriće plasman u glavnu fazu gde će igrati protiv tri najbolje reprezentacije iz grupe B, u kojoj će se takmičiti Francuska, Danska, Njemačka, Južna Koreja, Brazil i Australija.

Po dvije najbolje selekcije iz grupa glavne faze izboriće plasman u polufinale.

Selektor Srbije Ljubomir Obradović nada se da njegov tim može da ostvari dobar rezultat.

“Možemo da igramo sa svima, na kraju krajeva i moramo. Mislim da imamo velike šanse da prođemo u drugi krug. Šta je tu je, sada znamo i protivnike, ali opet mnogo zavisi i od rasporeda utakmica. Igraju se dvije utakmice, dan za danom, pa onda dan odmora, pa opet. Tu smo, igraćemo sa svima, daćemo sve od sebe”, rekao je selektor Ljubomir Obradović poslije žreba, istakavši da je najteža grupa B sa kojom će se Srbija ukrstiti.

U grupi C igraće Rumunija, Mađarska, Crna Gora, Španija, Senegal i Kazahstan, a u grupi D Rusija, Švedska, Japan, Kina, Argentina i Kongo.

Plasman od drugog do sedmog mjesta garantuje i vizu za olimpijske kvalifikacije. Mjesta se povlače ukoliko dobar rezultat na prvenstvu ostvare reprezentacije koje su već izborile plasman na Olimpijske igre ili u kvalifikacije na osnovu plasmana na kontinentalnim takmičenjima.

Svjetsko prvenstvo u Japanu održaće se od 30. novembra do 15. decembra.

Izvor: Mondo

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!