RADNIK POGURAO SARAJEVO

U okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je ugostio ekipu Radnika iz Bijeljine. Konačan rezultat utakmice glasio je 1:1.

Igrao se dvanaesti minut susreta, kada su gosti iz Bijeljine imali prvu pravu priliku na utakmici. U njoj se našao Irfan Hadžić koji je pokušao sa 30-ak metara, ali je lopta otišla preko gola.

Prva prilika za Zrinjski je došla nakon skoro pola sata igre. Sjajan volej je uhvatio Renato Gojković, ali je i njegov udarac završio pored gola gostujuće ekipe.

Zrinjski je imao dominaciju u posjedu i incijativu za stvaranje prilika, ali do gola nisu mogli da dođu u prvom poluvremenu, pa je ostalo 0:0.

U nastavku utakmice ponovo odlična prilika za Hadžića, ali i ovaj put napadač Radnika je šutirao neprecizno. Igrao se 56. minut utakmice, kada je štoper Plemića, Renato Gojković pogodio mrežu Radnika za erupciju oduševljenja domaće publike.

Samo četiri minute kasnije nova prilika za Hadžića, a ovaj put napadač pogađa prečku gola domaće ekipe. U 69. minuti utakmice odlična prilika za Miloša Filipovića, ali je on propustio da poveća vodstvo svoje ekipe.

Igrao se 71. minut utakmice, kada je svoju četvrtu priliku na utakmici imao fenomenalni Hadžić, ali je ovaj put Antonio Soldo bio siguran na golu. Samo par minuta kasnije Radnik dolazi do izjednačujućeg pogotka.

Asistent je bio Hadžić, a strijelac gola Dejan Maksimović, koji je tako izjednačio rezultat na 1:1. U nastavku susreta utakmica je donijela mnogo uzbuđenja.

Prvo je u 75. minuti utakmice dosuđen jedanaesterac za Plemiće, ali je šut Filipovića sjajno odbranio Mladen Lučić. Samo četiri minute kasnije nakon penala, Radnik pogađa mrežu domaćina, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Minutu poslije nova odlična prilika za goste iz Bijeljine u šansi se našao Ognjen Đelmić, ali je Antonio Soldo sjajno odbranio udarac nekadašnjeg fudbalera Željezničara.

Zrinjski – Radnik 1:1 |Gojković 56′ – Maksimović 73’|

Zrinjski: Soldo, Gojković, Barišić, Čirjak, Pezer, Stojkić, Stanić, Filipović, Šovšić, Mandić, Kadušić.

Radnik: Lučić, Bečelić, Radović, Simonović, Mekić, Popara, Hadžić, Maksimović, Đurić, Motika, Šubert.

Izvor: SportDC

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!