RADNIK MIĆIĆU ILI KRSTAJIĆU?

Osim toga što ne plaća redovne finansijske tranše Fudbalskom klubu Radnik, Grad Bijeljina je juče uputio zahtev preduzeću Elekto Bijeljina da ubuduće utrošak električne energije na Gradskom stadionub naplaćuje od kluba, a gradske uprave, kako je to bilo do sada.

Očigledno je da se sukob na relaciji Grad Bijeljina – FK Radnik zaoštrava jer mnogo toga ne štima zbog činjenice da su gradske vlasti uskratile svaku vrstu finansiranja kluba koji je jedini ovog leta predstavljao fudbal Republike Srpske na međunarodnoj sceni, pa su klubu, u poslednji čas, priskočili u pomoć srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske pomogavši Sembercima da organizuju u Banjaluci međunarodni meč protiv slovačkog Spartaka, ali i da otputuju u Trnavu na revanš. Kao što je poznato Radnik je eliminisan posle slabijeg izvođenja jedanaesteraca.

https://opel.acneskovic.com/aktualne-ponude/odlicna-ponuda-za-opel-movano

U preduzeću Elektro Bijeljina su potvrdili da su od gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića dobili zahtev za promenu adrese dostave računa za isporučenu električnu energiju u kome su navedeni potrebni podaci – šifra komintenta, adresa i JIB.

“Obaveštavamo vas da u narednom periodu – odmah po prijemu ovog zahteva ispravite adresu dostave i račune za isporučenu električnu energiju dostavljate na sledeću adresu: Fudbalski klub Radnik Bijeljina – Gradski stadion“, navedno je između ostalog u zahtevu gradonačelnika Mićića.

U Elektro Bijeljina navode da je odmah po premu počela procedura o preregistraciji brojila. U prvim komentarima na ovakav potez gradonačelnika Bijeljine Nedeljko Ćorić poslanik u gradskoj Skupštini je rekao da je ovo očigledna želja da se sport politizuje.

“To mi liči na pokušaj da se iz Fudbalskog kluba Radnik udalji Mladen Krstajić bez obzira na njegove sportske uspehe i sve rezultate koje je postigao uključujući i ove sa Radnikom. Ovde je očigledno da žele da se sport politizuje – rekao je Ćorić.

Željko Grebić, takođe odbornik u gradskoj Skupštini Bijeljina je postavio pitanje: koliko novca-redovnih tranši se duguje FK Radnik? U odgovoru načelnika Odelenja za finansije Slavka Bašića stoji sledeće:

“Na dan 30. jun 2019. godine obaveze prema FK Radnik iz Bijeljine su 145.000 maraka (šest tranši). Isplata će se izvršiti nakon dostavljanja Akcionog plana za otklanjanje nedostataka konstatovanih u izveštaju Internog revizora, kojeg je Fk Radnik u obavezi da izradi i dostavi u nadležno Odelenje Gradske uprave. U Akcionom planu definisaće se, pored ostalog, i deo i deo sredstava po Projektu za sport, koji treba da se usmeri za afirmaciju omladinske škole.”

Nema sumnje da predsednik Radnika Mladen Krstajić i uspesi kluba koji su napravljeni od njegovog dolaska na čelo semberskog premijerligaša (osvojen Kup BiH i klub dva puta izašao na evropsku scenu) i dalje smeta onima koji su, dolaskom popularnog Krleta, pali u drugi plan.

Šta će da budu sledeći koraci Gradske uprave Bijeljina ostaje da se vidi…

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!