Radnik bolji od Zvijezde 09

Semberski derbi zasluženo je pripao fudbalerima Radnika koji su tokom cijelog meča bili bolji protivnik, kontrolisali igru i kada se sve sabere, zasluženo trijumfovali. Derbi je okupio preko 2.000 ljubitelja fudbala, koji su mogli da vide duel dvije ekipe iz sredine tabele Premijer lige BiH.

      Radnik je mnogo bolje otvoorio susret i već u 13. minutu Irfan Hadžić je u doborj prilici, no njegov uadarac odlično brani Erića a Vladimir Bradonjić ne uspjeva zahvatiti loptu na pet metera. Gosti su uzvratili minut kasnije kada je nakon kornera Ermin Huseinbašić iz okreta šutirao preko gola.

     Napadački dvojac Dejan Makismović i Hadžić bili su najopasniji po gol Zvijezde. U 21. minutu njih dvojica su izigrali kompletnu odbranu gostiju. Maksimović je povukao loptu sa sredine terena, dobrim pasom proigrao Hadžića, ovaj pobjegao odbrani Zvijezde, ušao iskosa se lijeve strane, te jakim i preciznim udarcem zakucao loptu u mrežu nemoćog Erića. Nakon toga Radnik je bio još dominantniji a u 36. minutu domaći su tražili kazneni udarac nakon što je Miloš Nikolić igrao rukom u svom šesnaestercu.      

     U drugom dijelu nešto bolja igra gostiju a jedinu priliku imao je Amer Osmanagić kada je iz okreta sa penala šutirao pored gola. U finišu Radnik jemogao i do drugog pogotka, ali je udarac Ognjena Djelmića Erić odbranio.

     Ovom pobjedom Radnik je zauzeo sedmo mejsto na tabeli i u prvom kolu trećeg kruga  biće gost šestoplasirane ekipe (Mladost ili Sloboda), dok će Zvijezda svoj prvi meč trećeg kruga odifgrati protiv trećeplasirane ekipe na tebali.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!