INTERVJU: Trener pionirske selekcije Zvijezde 09 Srđan Nastić

Ekipa portala Moja Bijeljina posjetila je trening centar fudbalskog kluba Zvijezda 09 Etno selo Stanišići i razgovarala sa trenerom pionirske selekcije Srđanom Nastićem.

Trener ste pionirske selekcije Zvijezde 09. Možete li nam više informacija reći o selekciji koju trenirate?

Što se tiče pionirske selekcije, mogu reći da sam prvim dijelom sezone veoma zadovoljan iz više razloga.
Prije svega, ovo je novi početak za nas ,jer je do sada ovaj uzrast trenirao pod okriljem škole fudbala Zenit, a od ove godine smo počeli sa radom u našem trening centru.


Mogu slobodno reći da smo počeli skromno. Kroz selektivnih treninga došli smo do prvih dječaka. Dobre vijesti se brzo šire, tako i naša selekcija. Naš prepoznatljiv kvalitet rada sa djecom dovodi nam dječake sa svih strana. Zadovoljstvo je vidjeti da nam djeca dolaze iz Brčkog na treninge jer to ostavlja dobru povratnu informaciju o vašem radu.

Kakve su ambicije pionirske selekcije Zvijezde 09?

Što se tiče naših ambicija i ciljeva sa pionirskim uzrastom to su obuka i razvoj djece. Da postanu pije svega dobri ljudi, a nadamo se sutra neki od njih i vrhunski sportisti. Naša pionirska selekcija trenutno broji 42 dječaka, što je veliki uspjeh ako se prisjetimo početka našeg razgovara gdje sam istakao da smo kroz selektivne treninge došli do prvih dječaka.

Pionirska selekcija uključena je u ligu. Kakvi su rezultati i jeste li zadovoljni dosadašnjim rezultatima?

U prvom dijelu takmičenja odigrali smo 10 utakmica i zauzimamo peto mjesto na tabeli. Naglašavam da u ovom uzrastu to nije bitno već razvoj djece.M ogu slobodno reci da sam zadovoljan sa djecacima kako suodigrali prvi dio lige i kako su odgovorili na određene zahteve i stvari koje su se tražile od njih prvi put.

Približava se kraj kalendarske godine. Kad pionirska selekcija ide na pauzu i kakve su ambicije za narednu godinu?


Treninzi će se održavati do 17. decembra i pauza će trajati do kraja januara 2022. godine.
Sto se tiče drugog dijela sezone očekujem da sve sto se radilo dođe do izražaja, a moja najveća pobjeda kao trenera će biti ako nekoga od te djece vidim već ove sezone u kadetima našeg tima. Jer je to moj cilj da ih spremim i obučim za visi rang.

IZVOR: mojabijeljina.com

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!