Bivši trener bijeljinskog Radnika blokirao Želju!

Fudbalski klub Željezničar, čak ukoliko i takmičarski izbori poziciju na tabeli Premijer lige BiH, po svemu sudeći neće na ljeto igrati na evropskoj sceni. Sporna je licencu za evropska klupska takmičenja koju izdaje Komisija za licenciranje FS BiH, zato što je Željezničar probio rok do 31. marta za izmirenje dugovanja koja je imao, a koja se po strogim uslovima licenciranja pod monitoringom Evropske fudbalske unije, moraju regulisati isplatom ili reprogramom.

Naime,  Željinu evropsku licencu “blokirao” je bivši trener Slavko Petrović prema kojem su sarajevski “plavi” imali novčani dug od nekoliko desetina hiljada maraka. Prema informacijama iz Sarajeva, nakon prijave Petrovićevog advokata kluba s “Grbavice”, s kojom su upoznati i Fudbalski savez BiH, ali i UEFA, Željezničar je pronašao novac i isplatio Slavka Petrovića “tek” 4. aprila.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Dakle, Sarajlije su “probile rok” za četiri dana, što znači da im Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza BiH ne može, niti smije, da izda licencu za nastup na međunarodnoj sceni u sezoni 2019/20. Konačnoj potvrdi ove vijesti najviše bi se obradovali Široki Brijeg, zenički Čelik i Radnik jer bi u slučaju da Željo osvoji treću poziciju na tabeli i petoplasirani premijerligaš u tekućoj sezoni zaigrao u Evropi.

Zbog iste stvari, probijanja termina za isplatu dugovanja bivšim članovima, minulog ljeta sankcionisan je Fudbalski klub Borac koji je izbačen iz premijerligaškog takmičenja, a umjesto njega premijerligaš je ostao Čelik, klub koji je po takmičarskim rezultatima trebalo da ispadne.

Izvor: sportske.ba

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!