As: Luka je novi Zidanov Kralj!

Prvo je objavio “El Mundo Deportivo”, a onda je to isto potvrdio i madridski “As”. Luka Jović će od naredne sezone biti novi napadač madridskog Reala.

Po informacijama kojima raspolaže list blizak kraljevskom klubu Real će platiti za cjelokupan transfer 60 miliona evra. Od toga će 48 miliona završiti u Ajntrahtu, za koji je Jović igrao prethodne dvije sezone, a 12 miliona u Benfiki, po prethodnom dogovoru o pozajmici portugalskog i njemačkog kluba. Ugovor će biti potpisan na šest godina, što samo dovoljno govori koliko ozbiljno u Realu računaju na 21-godišnjeg napadača.

Za bivšeg fudbalera Crvene zvezde ozbiljno se interesovala Barselona, kasnije i Bajern, ali je povratnik na klupu kraljevskog kluba Zinedin Zidan bio uporan da jedan od najboljih mladih napadača mora da završi na Bernabeu. Na kraju je, još uvijek vladajući aktuelni evropski šampion dobio bitku sa svojim najvećim rivalima.

Jović je posle dvije godine u Crvenoj zvezdi i 12 golova na 42 utakmice 2016. prešao u Benfiku, za koju je do ljeta 2017. odigrao samo dva meča. Međutim, pozajmica u Frankfurt bila je pun pogodak, pošto je u dvije sezone, na 51 meču postigao 25 golova. Ovo znači da će Luka Jović postati najskuplje plaćen srpski fudbaler, a još uvijek aktuelni rekorder je Nemanja Matić, koji je za 52.5 miliona evra 2017. prešao iz Čelsija u Mančester Junajted.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!