Višković: Ko želio rat, imao ga u svojoj kući

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da ne smatra da bi na ovom prostoru ponovo moglo doći do ratnih sukoba, nego da se sva otvorena pitanja na Balkanu i šire mogu riješiti jedino dogovorom, razgovorom i u normalnoj, fer saradnji.

“Onaj ko misli da može nešto postići ratom, taj se grdno vara. Ako takvi postoje na Balkanu, onda ih pozivam da posjete možda neke ustanove i potraže pomoć jer, naprosto, narodima koji ovdje žive rata je bilo i previše”, rekao je Višković na konferenciji za novinare sa premijerom Srbije Anom Brnabić u Beogradu poslije zajedničke sjednice vlada Srbije i Republike Srpske.

On je, odgovarajući na pitanje novinara povodom intervjua “Ruskoj gazeti”, rekao da nije tačno da je rekao da je Balkan potencijalno bure baruta, objasnivši da je ta formulacija bila sadržana u pitanju tog lista.

Višković je istakao da je u intervjuu izgovorio rečenicu – “ko želi rat dabogda ga imao u svojoj kući”, ali da se ne smije zanemariti da na ovom prostoru postoje ljudi koji priželjkuju ili svojim radnjama prizivaju sile koje bi mogle na neki način da se svrstaju na jednu ili drugu stranu.

Premijer Srpske istakao je da mnogi misle da svoja otvorena pitanje jedino mogu tako riješavati, ali da je on apsolutno protiv takve ideje.

“Ponovo kažem, ko želio rat neka ga ima u kući, pa nek vidi kako je živjeti u takvim okolnostima”, rekao je Višković.

Izvor: Nezavisne

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!