U BIJELJINI BESPLATNI ČASOVI PROGRAMIRANJA ZA UČENIKE

Centar za omladinsko preduzetništvo i zapošljavanje započeo je u regiji Bijeljina realizaciju projekta “Biram da programiram”, čiji cilj je animiranje mladih da se opredijele za školovanje u IT sektoru i postanu programeri koji će pokrenuti razvoj privrede u Srpskoj.


Iz Centra za omladinsko preduzetništvo i zapošljavanje saopšteno je da su se odlučili za javne tribine kako bi učenike informisali o trendovima na polju edukacije u oblasti informacionih tehnologija. 

U okviru aktivnosti na ovom projektu već su održane javne tribine u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” i Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin” u Bijeljini. 

“Centar će, da bi učenike informisao o trendovima na polju edukacije u oblasti informacionih tehnologija i da bi im dao priliku da nauče više o programiranju, organizovati javne tribine u svim osnovnim i srednjim školama na području regije Bijeljina”, navedeno je u saopštenju. 

Predsjednik ovog centra Aleksandar Milić istakao je da je veoma važno još u osnovnoj školi usmjeriti učenike da se bave informacionim tehnologijama. 


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Nakon javnih tribina svi učenici koji žele da nauče nešto više o ovoj oblasti mogu da se prijave za besplatne časove programiranja, koje u sklopu projekta finansira Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i drugi partneri na projektu. 

Realizator ovih aktivnosti je Centar za omladinsko preduzetništvo i zapošljavanje u Republici Srpskoj, a projekat su podržali Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, kao i nekoliko privrednih subjekata. 

Tehnička škola “Mihajlo Pupin” iz Bijeljine će od školske 2019/2020. godine umjesto tehničara elektroenergetike uvesti novi smjer – tehničar informacionih tehnologija.

Izvor : Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!