Pravo na regresirano gorivo ostvarilo 550 proizvođača

Pravo na regresirano gorivo za proljećnu sjetvu do sada je ostvarilo 550 poljoprivrednika u Bijeljini, koja ima 6.500 registrovanih gazdinstava, naveo je načelnik gradskog Odjeljenja za poljopriredu Mladen Savić.

Prema njegovim riječima, ažuriranjem spiskova poljoprivrednika koji su izmirili doprinose, u najboljem slučaju, pravo na regresirano gorivo ove godine moći će da ostvari 1.000 semberskih proizvođača. Savić je naveo da je prošle godine pravo na jeftinije gorivo iskoristilo 5.500 poljoprivrednika u Bijeljini.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Samo pet odsto gazdinstava na ovom području su registrovana i, da bi sačuvala od gašenja mala i srednja gazdinstva u Semberiji, lokalna zajednica će potpuno promijeniti agrarnu politiku i usmjeriti poljoprivredne podsticaje iz gradskog budžeta ka ovim proizvođačima – najavio je Savić.

On je istakao da i djelovanje udruženja poljoprivrednika treba usmjeriti ka opštem, a ne pojedinačnom interesu domaćih proizvođača.U Republici Srpskoj u toku je isporuka regresiranog goriva po cijeni nižoj za 60 feninga od maloprodajne.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!