Bijeljina: Preko 250 pasa predstavljeno na Državnoj izložbi u Etno-selu

Kinološki savez Republike Srpske i Kinološko društvo „Semberija“, u Etno-selu „Stanišići“ organizovali su 19. Državnu izložbu pasa, na kojoj je predstavljeno oko 250 pasa, u 56 rasa, iz desetak zemalja iz okruženja i šire. Izložbu je u ime Grada Bijeljina otvorio zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović.

Sve više naših sugraćana za kućnog ljubimca ima psa, a od davnina je poznato da je pas čovjekov najbolji prijatelj, zbog čega nije slučajno da imamo veliki odziv izlagača, ali i posjetilaca na izložbi. Ovo je veliki događaj za Bijeljinu, za promociju Etno-sela i naših turističkih potencijala, a očekujemo da će ova manifestacija od sledeće godine prerasti u međunarodnu – istakao je Jović.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Predsjednik Kinološkog saveza Republike Srpske Predrag Uzelac naveo je da su do sada postojale tri državne kinološke manifestacije godišnje, kao i da je odlučeno da se taj broj poveća na sedam.

– Očekujemo da će se izložba iz Bijeljine naći među tih sedam državnih manifestacija, s obzirom na veliki broj izlagača i posjetilaca prethodnih godina, kao i na visok nivo organizacije ove manifestacije – najavio je Uzelac.
– Ljudi danas uzgajaju pse kao ljubimce, čuvare kuće, pomagače u lovu, a izložba je prilika da vlasnici svoje najkvalitetnije ljubimce pokažu  publici, što je vrlo interesantno kako za izlagače, tako i za posjetioce ove izložbe – istakao je međunarodni kinološki sudija Radenko Božić, koji je bio i vođa ovogodišnje izložbe.

Po ocjenama poznavalaca kinologije, uzgajivači pasa iz Bijeljine imaju izuzetan kvalitet pasa. Od rasa najzastupljeniji su rotvajleri, ali Semberija ima i kvalitetne bernardince, engleske buldoge, švajcarske i bijele ovčare.

Izvor: Gradska uprava

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!