DANAS SE VOZI POSLJEDNJA ETAPA

Četvrta, posljednja etapa 13. Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” startovavaće danas iz mjesta Drugovići odakle učesnici voze dionicom magistralnog puta ka Prnjavoru i dalje prema Banjaluci.
U trci na relaciji Drugovići-Prnjavor-Derventa-Bijelo Brdo-Srbac-Mali Razboj LJevčanski-Nova Topola-Laktaši-Klašnice-Banjaluka učestvuje 176 biciklista iz 30 zemalja. 

U periodu od 9.30 do 16.00 časova, dok traje trka, saobraćaj će biti obustavljan na dionicama magistralnim puteva kojima prolaze učesnici. 

Pobjednik jučerašnje etape od Bijeljine do Teslića bio je Holanđanin Vouter Vipert iz “EvoPro rejsinga”, dok je žutu majicu sačuvao njegov timski kolega Aron Gejt. 

Međunarodna biciklistička trka “Beograd-Banjaluka” startovala je 18. aprila u beogradskoj opštini Obrenovac. 

Trka je podijeljena u četiri etape – Beograd-Vlasenica, Vlasenica-Brčko, Bijeljina-Teslić i Prnjavor-Banjaluka. 

Među biciklistima su učesnici iz Srbije, Irske, NJemačke, Italije, Slovenije, Mađarske, Bjelorusije. U slovenačkoj ekipi je i Gašpar Kaprašin, pobjednik prošlogodišnje trke. 

Učestvuju čuveni biciklistički timovi, među kojima ruski “Gasprom”, italijanske “Sanđemini” i “D’amiko” i austrijski “Hrinkof”. Premijerno je predstavljen i kolumbijski “Bicikletas strongmen”. 

Trinaesta biciklistička trka označena je prvom kategorijom, što je čini sportskim događajem najvišeg ranga, s obzirom na to da je prošle godine ušla u 50 najboljih trka u svijetu. 

Poseban značaj ima što je ovogodišnje izdanje kvalifikaciono za Olimpijske igre koje se održavaju 2020. godine u Tokiju. 

Trka je privukla veliki broj vrhunskih ekipa koje dolaze da se istovremeno pripremaju i za veliki gran tur “Điro d’ Italija” i “Tur d’ Frans”, a dobila je i ekonomsku i turističku dimenziju. 

Biciklistička trka “Beograd-Banjaluka” održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i premijera Radovana Viškovića. 

Organizaciju trke su pomogli Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Izvor: Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!