Danas počinje kampanja za bezbjednost saobraćaja

BANJALUKA – U Republici Srpskoj danas počinje kampanja “Niti jedan nevezan pojas!”, čiji je cilj povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, koje učestvuje u realizaciji akcije.

Tim povodom u Laktašima će u 11.00 časova biti održana konferencija za novinare kojoj će prisustvovati ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović, generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske Ranko Babić, načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović, te predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Kampanja “Niti jedan nevezan pojas!” trajaće do 31. maja, a ima za cilj poboljšati bezbjednosti saobraćaja povećanjem upotrebe bezbjednosnih pojaseva kod vozača i putnika u vozilu, kao i korištenje auto-sjedalica za djecu, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza.

Osim Ministarstva saobraćaja, kampanju sprovode MUP, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave i Radio-televizijom Republike Srpske kao medijskim partnerom. 

Izvor: Nezavisne novine

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!