Bijeljina: Naredne sedmice iskoristite priliku za odvoz kabastog otpada

 Bijeljini će naredne sedmice uz odvoženja redovnog komunalnog otpada biti odvožen i kabasti otpad uključujući i najlon i folije sa plastenika koji uglavnom završavaju na mjestima koja nisu predviđena za to, potvrdio je načelnik komunalne policije Ratomir Draganić.

Draganić navodi da su firme koje su na tenderu izabrane za odvoz komunalnog otpada na području grada Bijeljina, po odluci o odvoženju i deponovanju otpada, dužne da kabasti odvoze dva puta godišnje – u aprilu u sklopu akcije „April mjesec čistoće“ i krajem septembra.

„Tokom evidencije divljih deponija u ovoj godini primijetili smo da na potezu Obarska-Crnjelovo-Balatun, odnosno dijelu gdje ima puno plastenika ima dosta bačenog najlona i folije na mjestima koja nisu predviđena za odlaganje te vrste otpada. Pošto se upravo u ovim periodima otkrivaju plastenici, građani će moći da ih odlože na mjestima gdje inače odlažu redovan otpad”, objašnjava Draganić.

On napominje da je ova vrsta otpada posebno opasna ilustrujući to podatkom da je običnoj najlon kesi potrebno 100 godina da istrune.

“Zamislite šta će se desiti ako nastavimo ovako, ne samo nama u Bijeljini nego na planeti”, navodi Draganić.

Prema njegovim riječima, kabasti otpad će biti odvožen cijele naredne sedmice odnosno do kraja aprila i poziva građane da iskoriste ovu akciju i na taj način daju doprinos zaštiti živote sredine.

”U Bijeljini se definitivno mnogo ulaže u ovu oblast i ja moram reći da je Bijeljina jedan od nauređenijih i najčistijih gradova u BiH, ali naravno može i bolje i u tom pravcu idu i naše aktivnosti”, zaključio je Draganić.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!