Reagovanje i demanti direktora OŠ “Vuk Karadžić” na navode gradonačelnika Mićića

U vezi sa izjavom gradonačelnika Grada Bijeljina, datoj medijima da nije zadovoljan saradnjom sa direktorom OŠ “Vuk Karadžić ” i navodima datim u toj izjavi dužan sam da kao direktor škole javnosti predočim istinu, a ona se ogleda u sljedećem:

Kao prvo jedino je tačno da Košarkaški klub “Radnik “godinama neredovno plaća korišćenje školske sale, čijim sredstvima škola mora da podmiruje održavanje objekta, zagrijavanje sale, čišćenje sale, troškove električne energije, troškove utroška vode i kanalizacione mreže i odvoženje komunalnog otpada. Iako minimalna cijena od 20 KM po satu korišćenja sale nije dovoljna da podmiri naprijed navedene troškove, Košarkaški klub “Radnik ” čak ni ta sredstva ne želi da izdvoji.

Ovaj put želim da istaknem da kao prosvetni radnik i bivši sportista koji je svoje djetinjstvo i mladost proveo igrajući u svim mladjim kategorijama Fudbalskog kluba Radnik i da kao veliki zaljubljenik u sve ostale sportove, a posebno košarku, u potpunosti razumijem potrebe sportskih klubova, i sa ogromnim razumijevanjem podržavam razvoj sporta, jer smatram da samo bavljenje sportom mlađe ljude može da odvoji od negativnih uticaja koje nosi ulica.

Ali, s druge strane kao rukovodilac prosvjetne ustanove ne mogu da dozvolim da finansirajući troškove Košarkaškog kluba Radnik dovedem školu u situaciju da ne može da zadovolji osnovne potrebe za život i rad škole. Međutim i pored svega navedenog škola je dozvolila da KK “Radnik” koristi salu i za utakmice i za treninge kao i svih prethodnih godina, tako i ove, nasjedajući na lažna obećanja da će KK “Radnik” izmiriti dugovanja kojim bi se samo dijelom podmirivali troškovi održavanja objekta, troškovi čišćenja, troškovi zagrijavanja sale, troškovi vodovodne i kanalizacione mreže i odvoženja komunalnog otpada.

Dakle, potpuno su netačni navodi da KK “Radnik” ne koristi salu kad su mediji koji pratite sport mogli da vide da je KK “Radnik” ove godine, kao i svih posljednjih godina, odigrao sve utakmice u našoj sali koja je isključivo napravljena za potrebe škole. Takođe, sa današnjim danom “Radnik” još uvijek trenira u sali iako te termine ne plaća, a stari dug još uvijek nije izmiren. Moram i da istaknem da sam više puta pokušavao da zakažem sastanak kod gradonacelnika, kako bih pokušao kroz jedan ljudski razgovor da nađemo rješenje za dugogodišnji problem, ali nažalost gradonačelnik me nikada nije primio.

Želim ovaj put još i da istaknem da sam duboko povrijeđen i razočaran, i kao čovjek i kao profesionalac, da jedan čovjek koji je toliko dugo na čelu Grada Bijeljina, a i sam je prosvjetni radnik nema razumijevanja za potrebe škole i naše djece kojima je potrebno obezbijediti uslove za nesmetano obavljanje vaspitno- obrazovnog rada.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić”, Predrag Račanović

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!