(VIDEO) Primanje mita i zloupotreba položaja: U Tužilaštvo sprovedena 3 policajca koji su UZIMALI NOVAC DA OPROSTE PREKRŠAJE

Trojica policajaca Policijske stanice Derventa, koji su uhapšeni u akciji MUP Republike Srpske, sprovedeni su u Republičko javno tužilaštvo.

Oni će tokom dana biti ispitani u svojstvu osumnjičenih za primanje mita i zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, nakon čega će tužilac donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

VIDEO PRIVOĐENJA POGLEDAJTE OVDE.

Kao što je ATV pisao radi se o uniformisanim policajcima PS Derventa koji su često zajedno radili u patroli, a u posljednje vrijeme su bili pod prismotrom kolega zbog sumnje u korupciju.

– Sumnja se da su duži period zaustavljali prevoznike i preprodavce drva, kojima su naplaćivali značajne iznose kako bi ih puštali da nekažnjeno prolaze pored njih. Еvidentirano je i više slučajeva u kojima su od vozača uzimali mito kako bi im ”oprostili” prekršaj ili pisali blaže kazne – kaže izvor blizak istrazi.

Kako je saopštio MUP RS uhapšenim policajcima na teret se stavlja da su počinili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Aktivnosti se sprovode na osnovu naredbe Okružnog suda Banjaluka, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva – Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a u toku su pretresi na više lokacija na području Dervente i Broda, saopštio je MUP Srpske.

(SRPSKAINFO, FOTO: ATV)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!