Spomenik žrtvi Eltefe Veseli na čekanju, među donatorima i akademik iz Bijeljine

Odavno je bila ideja da se uradi spomenik dečaku Slobodanu Stojanoviću (12), za čije je svirepo ubistvo osuđena na 10 godina Albanka Eltefe Veseli.


Odavno je bila ideja da se uradi spomenik dečaku Slobodanu Stojanoviću (12), za čije je svirepo ubistvo osuđena na 10 godina Albanka Eltefe Veseli, ali je, u međuvremenu, neko iz predhodnog rukovodstva Boračke organizacije RS, kako nam je rečeno u aktuelnom rukovodstvu te organizacije, proćerdao 20.000 evra namenjenih za tu namenu.
 
Boračka organizacija RS, pod rukovodstvom generala Milomira Savčića, uspela je da prikupi deo novca za reljef, deo su dali dobrotvori, a kompletnu izgradu monumentalnog spomen obeležja finanisrao je odbrotvor i akademik iz Bijeljine, Dragoljub Drago Mirković. Spomenik je gotov već dve godine, ali nikako nadležni u da odrede lokaciju. Bilo je mnošto obećanja da je lokacija „gotova stvar“, ali na tome se sve i završava. Spomenik i dalje stoji u ateljeu umetnika Mirkovića.

– Nisam mogao da verujem da nekima u RS smeta krst kao obeležje i predlagali su da ga skinemo – kaže Mirković i to oni koji se, javno, busaju u prsa kao, tobože, istaknuti Srbi – kaže Mirković . -Neki su nam „objašnjavali“ da ne žele da se, zbog spomenika, zamere sa onima koji daju glasove njihovim opcijama i kandidatima. A ovaj spomenik je glas nad glasovima, poruka i pouka da se tako nešto ne ponovi nikad i nigde nijednom detetu, bez obzira na veru, naciju i boju kože.

Mirković, ipak, ne gubi veru u neke od srpskih predtavnika u Podrinju, da će se setiti da malo vremena posvete i za određivanje lokacije malom Slobodanu, velikom stradalniku, velikom velikomučeniku, koji je postradao kada je pošao po svog psa, kućnog ljubimca, pošto je sa roditeljima izbegao sa kućnog ognjišta od onih koji su krenuli da satiru sve što je srpsko.

Izvor: novosti.rs


This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!