Razgovor sa osvajačem Mediteranske medalje Lukom Vukovićem

Razgovaramo sa Lukom Vukovićem, osvajačem Mediteranske medalje u Turskoj.

Prije odlaska na Mediteranske igre, nastupili ste na Evropskom prvenstvu u Španiji sa seniorskom Reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Možete li nam reći više informacija o samom takmičenju.

Krajem marta mjeseca otputovao sam na Evropsko prvenstvo u Guadalaharu, Španija. Dobio sam poziv za seniorsku reprezentaciju BiH, koji sam naravno sa velikom radošću prihvatio. Bio sam jedini takmicar iz Republike Srpske koji je nastupio na tom prvenstvu.

Kada smo radili prošli intervju sa Vašeg takmičenja istakli ste da je put autobusom bio veliki problem za takmičare. Kako je putovanje proteklo ovaj put?

Put je protekao ne baš kako smo očekivali. Najavljeno je da ćemo ići avionom do Madrida pa autobusom do hotela, ali stvari su se iskomplikovale. Odlučeno je da se ide autobusom i taj put nas je maksimalno iscrpio. Dugo treba da se organizam oporavi od 36 sati konstantne voznje.

Nakon prijavljivanja na turnir dočekao nas je težak žrijeb. Prvi meč čekala nas je reprezentacija Hrvatske, koja je bila u životnoj formi. Drugi i treci meč su nas čekali Francuzi i Turci, koji već dugo godina uzastopno se sreću u finalu istog sampionata.

Bili smo iscrpljeni i ne toliko dobro spremni. Izgubili smo od Hrvata. Onda je uslijedio povratak kući i mukotrpnih 36 sati vožnje.

Nakon vožnje od 36 sati i povratka u Bijeljinu, imali ste dan odmora i spremanje na Mediteranske igre u Tursku.

Kao što ste rekli, imao sam dan odmora da spremim novu odjecu i pripremim se za putovanje na Mediteransko prvenstvo u Antaliji. Nisam se oporavio od puta iz Španije, a čekalo me putovanje od 30 sati do Antalije. U srijedu smo krenuli autobusom iz Tuzle. Stigli smo u četvrtak naveče. Imao sam noć odmora i spremanje za nove izazove.

Ujutru me čekalo neprijatno iznenađenje! Stomačni virus. Dan sam proveo u sobi kako bi pokušao da se oporavim i psihički pripremim za izazove koji slijede.

Žrijeb mi nije bio naklonjen. U prvom meču dočekao me je višestruki osvajač evropskih medalja Arslan iz Turske.

Putovanja sa jednog na drugi kraj evrope, i to autobusom, izbacili su me iz forme. Mogu da kažem da nisam bio u top formi pred meč sa Arslanom. No pokušao sam da se psihički pripremim i što bolje uđem u meč i pobjedim višestrukog osvajača evropskih medalja.

Meč je bio veoma tvrd i dosadan. Nije bilo puno kretnji ni napada. Dobro se poznajemo i čekali smo grešku jedan drugog. Smatram da je domaći teren presudio. Arslan je ušao u finale, a mene je očekivao repesaž.

Pobjedio sam sve protivnike koje Arslan izbacio na putu do finala i osvojio treće mjesto i Mediteransku medalju.

Da li ste zadovoljni osvojenim trećim mjestom na Mediteranskim igrama?

Za mene je veliki rezultat treće mjesto. Svakako, uvjek težim ka najboljem, a to je prvo mjesto. Otežavajuća okolnost bila mi je iscrpni put autobusom sa jednog na drugi kraj evrope pa i stomačni virus koji sam imao u Turskoj.

U narednom periodu treniraću još jače i spremati se najsjajnija odličja – zaključio je Luka Vuković, osvajač Mediteranske medalje u Turskoj.

Izvor: Moja Bijeljina

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!