Najnovija vijest: Iguman u kritičnom stanju, ali je živ!

Arhimandrit Jeronim, iguman manastira Pokrov presvete Bogorodice u Kosauti, koji je u nedjelju pronađen kako leži u lokvi krvi, je u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Iako su prve informacije bile da je iguman preminuo od zadobijenih povreda, moldavski mediji javljaju da su ljekari uspjeli da ga reanimiraju po dolasku u bolnicu, te da je iguman hitno operisan.

Danas je direktorka bolnice u kojoj je iguman smješten objavila apel na društvenim mrežama u kojem moli građane da doniraju krv.

-Dana 10. marta 2024, iguman manastira iz sela Kosauti primljen je u okružnu bolnicu Soroka u kritičnom stanju. Hitna operacija obavljena je zajedno sa specijalistima iz Kišinjeva. Pacijent je teško, ali stabilno, svjestan je, priča. Zbog gubitka velike količine krvi, pacijentu je urađena transfuzija, a uprava bolnice moli sve ljude dobre vere da daju krv za arhimandrita Jeronima i da mu spasu život. Čekamo Vas na Odjeljenju za transfuziju krvi 12. marta .2024. i 14.marta 2024. godine od osam časova. Učinimo dobro djelo zajedno – napisala je direktorka Okružne bolnice Soroka Ela Ursu na Fejsbuku.

Igumana je izbo parohijan, mladić (26) koji je potom izvršio samoubistvo. On je igumanu zadao više uboda nožem u predjelu leđa i vrata, nakon čega je pobjegao u šumu gdje se objesio, prenosi Telegraf.rs 

(Glas Srpske)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!