Kazna zavisi od JEDNE STVARI: Spremna optužnica protiv Turčina koji je UBIO ŠABANA

Javni tužilac u Njemačkoj, kako se saznaje, čeka procjenu brzine kretanja automobila kojim je Alsin Levent izazvao saobraćajnu nesreću na autoputu u gradu Bilefeldu, kod isključenja za Gitersloh, u kojoj su stradali kralj narodne muzike Šaban Šaulić i njegov bliski prijatelj i klavijaturista Mirsad Kerić, dok je Šaulićev kum teško povrijeđen.

– U roku od tri sedmice tužiocu bi trebalo da stignu vještačenja brzine kretanja automobila, kao i rezultati analiza Leventove krvi na alkohol i drogu. Kvalifikacija krivičnog djela i kazna koja mu prijeti zavisiće od toga koliko je promila alkohola imao u krvi, da li je pozitivan test na kanabis, kao i da li je vozio brzinom većom od dozvoljene – rekao je izvor iz Njemačke upućen u slučaj.

Tužilac je najavio podizanje optužnice čim dobije ove izvještaje. Na zahtjev tužioca vozač “mazde” je u februaru odveden u pritvor po hitnom postupku zbog opasnosti od bijega. Međutim, Turčin je prošlog petka prijavio adresu prebivališta i on je pušten da se brani sa slobode.

Kako je rekao Leventov komšija, porijeklom s naših prostora, koji je želio ostati anoniman, Levent je prijavio kao prebivalište adresu svoje djevojke sa kojom je u vezi oko četiri mjeseca, u drugom gradu na oko 55 kilometara od Gitersloha.

On je Leventa vidio kada je izašao iz pritvora i došao do stana u kojem je prethodno živio s majkom.

– Ošišao se skoro na ćelavo i obrijao je bradu. Po komšiluku se priča da je plakao u pritvoru kada mu je majka bila u posjeti i govorio da mu je žao zbog onoga što je učinio – dodao je sagovornik.

Kako dodaje, Levent se u ulici družio sa dva brata Turčina, od kojih bi povremeno pozajmljivao automobil i divljao po ulici, bez vozačke dozvole.

– Prestao sam pričati s njim kada je mogao ugroziti život jednog djeteta. Tog dana dijete je vozilo bicikl kroz ulicu, kada je on velikom brzinom projurio tim automobilom – dodaje Leventov komšija.

Levent ga je čak, dodaje, u više navrata pitao da li zna gdje može kupiti vozačku dozvolu na crno. Kako dodaje, Levent je često konzumirao marihuanu i na to je cijela ulica smrdila.

Kako saznaju mediji, do javnog tužioca nije stigla privatna tužba od porodica nastradalih. Naime, na privatnu tužbu imaju pravo bračni partner, djeca i roditelji. Ukoliko neko od njih podnese tužbu, sud će je prihvatiti.

(Alo)

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!