Aktiv žena NPS Ugljevik obilježio međunarodni dan maternjeg jezika 

Aktiv žena, u saradnji sa prosvjetnim radnicima, na skroman način je obilježio Međunarodni dan maternjeg jezika. Kako bi podigli svijest o važnosti ovog dana, odlučili su podijeliti  plakate  po školama, Centru za kulturu, biblioteci i drugim javnim ustanovama. Ova inicijativa pokazuje posvećenost članova Aktiva žena i prosvjetnih radnika u promovisanju i značaju očuvanja maternjeg jezika. 

Važno je napomenuti da stranka NPS njeguje tradicionalne običaje i poštuje kulturnu baštinu i značaj očuvanja našeg jezika. U skladu sa tim, predsjednica Aktiva žena NPS Ugljevik, Jelica Manojlović, istakla je važnost očuvanja srpskog jezika. Ona je naglasila da je jezik vitalni dio identiteta jednog naroda te da je naša odgovornost da ne dozvolimo da srpski jezik nestane. 

Predsjednik  OO NPS Ugljevik, Dragiša Vidaković podržao je aktivnost Aktiva žena, citirao je poznatog lingvistu i filologa Ivana Klajna, ističući: “Treba da se trudimo da ne upotrebljavamo strane riječi bez potrebe. Protiv toga se treba boriti i podsjećati da domaću riječ, makar i davno usvojenu, ne treba zamjenjivati engleskom samo zato što je to popularno.” NJegove riječi ukazuju na važnost brige o jeziku i očuvanja jezičke čistoće, čime se čuva identitet i kulturna posebnost jednog naroda.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!