“Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi”

Fondacija “Humanist” pokrenula je u Bijeljini akciju prikupljanja odjeće i obuće za socijalno ugrožena lica.

Osnivač ove fondacije Branislav Simić rekao je Srni da je akcija “Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi” prva nakon registracije ove humanitarne organizacije iz Srbije i u Republici Srpskoj.

On je naglasio da će doniranje odjeće, obuće i drugih kućnih potrepština biti trajna akcija, a Fondacija “Humanist” namjerava da u Bijeljini otvori i narodnu kuhinju. “Naš naredni projekat u Republici Srpskoj jeste saradnja sa hotelima i restoranima i podela hrane koja ostaje socijalno ugroženim licima u Bijeljini i Brčkom, za sada, koju će im dostavljati naši volonteri”, najavio je Simić.

Prema njegovim riječima, pomoć u hrani biće dostavljana na ovakav način dok “Humanist” ne dobije prostor za rad narodne kuhinje u gradu, za šta je već zatražena pomoć lokalne administracije. Kancelarija “Fondacije” nalazi se u Ulici Mihajla Pupina broj 11 u Bijeljini, gdje građani mogu da donose garderobu, obuću, posteljinu i druge kućne potrepštine kao donaciju za socijano ugrožena lica.

“Aspekt našeg rada još je 90 odsto usmeren ka prevenciji nasilja nad ženama i decom i vršnjačkog nasilja, što ćemo pokrenuti i u Bijeljini”, istakao je Simić. On je naveo da će u njihovim prostorijama biti organizovan i info-centar za pomoć žrtvama nasilja, gdje će pomoć psihologa biti besplatna, kao i predavanja u školama o nenasilnoj komunikaciji.

Simić je rekao da Fondacija “Humanist” u Srbiji ima 300 volontera i značajnu podršku brojnih javnih ličnosti, te da jednako uspješan rad očekuju i u Republici Srpskoj, gdje za sada imaju 15 volontera u Bijeljini.

Srna

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!