Agrotržni centar dobija novi izgled

Bijeljinsko preduzeće AD Grad dobilo je 950.000 KM kredita, po povoljnim uslovima. Sva sredstva biće uložena u Agrotržni centar, kako bi bili poboljšani uslovi za zakupce, ali i posjetioce i kupce. Planirano je asfaltiranje dijela kvantaške pijace, nabavka hladnjača i značajno investiranje u buvlju pijacu.

Do početka sezone na kvantaškoj pijaci, a to je kraj aprila mjeseca biće asfaltirano oko 7.500 metara kvadratnih što će omogućiti bolje uslove boravka i za prodavce i kupce. Biće povećan i broj prodajnih mjesta.

– Biće izgrađeno 28 maloprodajnih mjesta koje ćemo ponuditi stalnim zakupcima koji nemaju adekvatne uslove boravka i prodaje, naročito u zimskim mjesecima. Biće izgrađena kvalitetna montažno-demontažna prodajna mjesta – kaže Slaviša Cacanović, direktor AD Grad.

U sistem grijanja i hlađenja na “buvljaku” biće uloženo 200.000 KM, čime će se postići značajne uštede na godišnjem nivou. Planirano je i prekrivanje vanjskog dijela buvlje pijace kako bi se stvorili bolji uslovi za zakupce.

– U višenamjenskoj hali, popularnom buvljaku, renoviraćemo unutrašnji i vanjski izgled, kako bismo je uredili i na neki način, učinili brendom sigurne kupovine.

Ova ulaganja kažu iz preduzeća Grad neće povećati cijenu zakupa koja je od 200 do 600 KM. Zora Simeunović na “buvljaku” štand ima devet godina i raduje se najavljenim investicijama.

Vrhunac sezone u bijeljinskom Agrotržnom centru je u julu, avgustu i septembru kada mjesečno ovdje prođe oko 150.000 ljudi i ostvari se dnevni prihod od ulaska i korištenja kvantaške pijace do 10.000 KM.

RTRS

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!