Najbolje doba dana za proteine!

Želite da smršate ili naporno vežbate da biste povećali mišićnu masu? Bez obzira na to u kom smeru želite da ide transformacija vašeg tela, znamo da je ishrana tu važan faktor, a samim tim i proteini.

Dijetetičarka Suzi Barel otkriva najbolje doba dana za unos proteina, kako biste što pre dostigli svoj željeni cilj.  

Kada da jedete proteine ako želite veću mišićnu masu

Istraživači su nedavno analizirali činjenicu da sportisti unose proteine odmah nakon treninga, a ispostavilo se i da to jeste najbolje ukoliko želite veću mišićnu masu. I to nema veze sa tim da li proteine unosite kroz ishranu ili u nekom šejku…

Dijetetičarka Suzi Barel onima koji žele veće mišiće savetuje da količinu proteina koju će uneti podele na dva dela i jedan deo unesu pre, a drugi posle treninga.

“Oni koji žele da povećaju mišićna tkiva, moraju da unose i više kalorija – zbog čega je dobro da unesu 20-30 grama proteina sat do dva pre treninga”, kaže ona, dodajući da istu količinu treba da unesu i prvog sata nakon treninga, za oporavak.


Ako želite da se vaša reklama nalazi unutar svakog teksa pošaljite mail: [email protected]

Kada da unosite proteine ako želite da smršate

Iako brojne studije pokazuju da je određeni deo dana bolji za konzumiranje proteina nego neki drugi vremenski period, ako želite da smršate, činjenica je da vam nijedna vrsta namirnica neće pomoći ako je unosite previše kasno uveče.

Dijeteričarka Barel smatra da je glavna prednost proteina, kada želite da smršate, ta što će vas duže držati sitim. Zato savetuje da, umesto da unosite protein u određeno doba dana, unosite pomalo proteina uz svaki obrok u toku dana.

“Kao nutrijent, protein ima glavne uloge u regulaciji apetita i oporavku mišića”, objašnjava Suzi. “Unosite proteine u određenim intervalima tokom dana jer će vam to pomoći da kontrolišete glad i regulišete nivo glukoze u krvi”.

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!