ŽENU ZAKLAO PRED BEBOM Suprugu ubio na NJEN ROĐENDAN, osuđen na 12 godina ROBIJE

Viši sud u Pančevu Sinišu Radovančeva proglasio je krivim za ubistvo Biljane Mijatović i osudio ga na kaznu zatvora od 12 godina.

Radovančev je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina i 6 mjeseci jer mu sud uzeo kao utvrđenu raniju kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, prenose srbijanski mediji.

Osuđeni je u pritvoru od dana ubistva Biljane Mijatović, a sud je odredio da mu se pritvor uračuna u kaznu zatvora.

Viši sud je Radovančevu produžio pritvor, a kako je riječ o prvostepenoj presudi – na nju se mogu žaliti i osuđeni i tužilaštvo.

Siniša Radovančev je optužen da je 21. novembra 2017. nožem ubio suprugu Biljanu i to na njen 30. rođendan, dok su očekivali goste.

Biljana je preminula na licu mjesta u stanu, a zločin se desio dok su se u drugoj sobi bile njihova kćerka Anja od svega 20 dana i Biljanina kćerka Marija (12) iz prvog braka, koja je zgrabila dijete i pobjegla od monstruma.

Dok je trajalo suđenje, starija djevojčica, svjedok ubistva, pozivana je na svjedočenje.

– Djevojčica je pozvana da svjedoči. Međutim, čim je u hodniku ugledala očuha Sinišu, počela je vrištiti. Teško je podnijela kada je vidjela optuženog za ubistvo svoje majke – kazao je izvor iz suda, prenosi telegraf.rs.

Djevojčica se teško borila sa tragedijom čiji je bila svjedok.

– Biljaninu kćerku sam gledao kao svoje dijete i nastojao sam je materijalno osigurati. Od Biljane je dobijala batine zbog gluposti. Meni je Biljana razbila laptop, a kada sam kupio drugi, pred samu tragediju, i taj je pokušala razbiti. Kada sam se sageo da spasim laptop, išutirala je i mene i računar. Njena kćerka je tada uskočila i kroz plač ju je molila da prestane. Maltretirala je dijete, govoreći joj “da će je poslati u dom”. Jednom ju je mnogo istukla, a djevojčica je jecala, ponavljajući: “Idem u dom.” Bila je bukvalno na ivici nervnog sloma – ispričao je Siniša Radovančev.

Poslije ubistva, obje djevojčice smještene su u hraniteljsku porodicu, a Biljanin prvi muž, navodno, nije ni pokušavao preuzeti starateljstvo nad zajedničkim djetetom. Poslije svega 10 mjeseci, Mariju je dočekala nova trauma – ubio joj se otac.

Izvor: Srpska info

This will close in 7 seconds

error: Sav sadržaj je vlasništvo portala MOJABIJELJINA.com !!